“JU FLET RADIO......" //www.kas.de/wf/sq/33.51615/ Rrëzimi i bustit të Enver Hoxhës më 20 shkurt 1991 është një ngjarje historike që ndikoi në rënien e regjimit komunist në Shqipëri. Fri, 23 Feb 2018 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2018-02-23:meldung:59322 Campaign Bootcamp //www.kas.de/wf/sq/33.51553/ Workshop mbi fushatat digjitale për të rinjtë e Partisë Demokratike para zgjedhjeve lokale 2019 Thu, 15 Feb 2018 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2018-02-15:meldung:59235 Ditët e Kujtesës- Ligji dhe drejtësia //www.kas.de/wf/sq/33.50795/ Në kuadër të Ditëve të Kujtesës, Fondacioni Konrad Adenauer në bashkëpunim me Institutin për Demokraci, Media dhe Kulturë organizuan më 20 nëntor 2017 simpoziumin me temë "Ligj dhe Drejtësi ". Qëllimi ishte për të adresuar sfidat e shtetit ligjor në trajtimin e diktaturës komuniste. Tue, 21 Nov 2017 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2017-11-21:meldung:58343 Trashëgimia komuniste, diskursi publik mbi të shkuarën komuniste në Evropën Juglindore //www.kas.de/wf/sq/33.50548/ Konferencë shkencore mbi të kaluarën totalitare në Evropën Juglindore dhe përurimi i aulës "Konrad Adenauer" Tue, 31 Oct 2017 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2017-10-31:meldung:58085 REFORMA NË DREJTËSI: PROBLEMATIKAT DHE SFIDAT //www.kas.de/wf/sq/33.50506/ Mbi reformën dhe drejtësinë: Tryezë e rrumbullakët organizuar nga fondacioni Konrad Adenauer dhe Instituti i Studimeve Politike. Fri, 27 Oct 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-10-27:meldung:58055 Puna, sfidat dhe përgjegjësitë e një grupi parlamentar opozitar //www.kas.de/wf/sq/33.50458/ Deputetët e rinj dhe të sapozgjedhur të Partisë Demokratike u përgatitën gjatë seminarit 3-ditor ne Cadenabbia, Itali, për punën e tyre në Parlament, veçanërisht në lidhje me punën dhe funksionimin e grupit parlamentar, grupeve të punës dhe komisioneve parlamentare. Tue, 24 Oct 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-10-24:meldung:58003 Ballkani Perëndimor mes Lindjes dhe Perëndimit – Sfida e BE-së //www.kas.de/wf/sq/33.50073/ Takim rajonal i bursantëve të Fondacionit Konrad Adenauer Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-09-18:meldung:57590 Në gjurmët e të shkuarës komuniste në Shqipëri //www.kas.de/wf/sq/33.49394/ Fondacioni Konrad Adenauer organizoi nga data 11 deri më 16 maj 2017 një udhëtim studimor dhe informativ me titull „Në gjurmët e të shkuarës komuniste në Shqipëri“. Wed, 28 Jun 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-06-28:meldung:56776 1930 - 2017: Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin http://www.kas.de/albanien/sq/publications/49290/ Një burrë shteti gjerman i jashtëzakonshëm dhe një evropian i shquar u largua prej nesh. Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për ish-kancelarin Dr. Helmut Kohl, kancelarin e unifikimit të Gjermanisë dhe Qytetar Nderi i Evropës. Mon, 26 Jun 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-06-26:meldung:56540 Policy Forum: Siguria në Ballkanin Perëndimor //www.kas.de/wf/sq/33.48355/ Kontinenti Evropian po përjeton kohë të turbullta në lidhje me sigurinë, stabilitetin dhe rritjen ekonomike. Rritja e populizmit dhe e shqetësimeve politike në vende të ndryshme po i vë në dyshim demokracitë liberale dhe po rrezikon destabilizim të rregullit ekzistues ndërkombëtar. Thu, 23 Mar 2017 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2017-03-23:meldung:55368