Lajme

18 shtator 2017

Ballkani Perëndimor mes Lindjes dhe Perëndimit – Sfida e BE-së

Takim rajonal i bursantëve të Fondacionit Konrad Adenauer me shume…

28 qershor 2017

Në gjurmët e të shkuarës komuniste në Shqipëri

Fondacioni Konrad Adenauer organizoi nga data 11 deri më 16 maj 2017 një udhëtim studimor dhe informativ me titull „Në gjurmët e të shkuarës komuniste në Shqipëri“. me shume…

26 qershor 2017

1930 - 2017

Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin

Një burrë shteti gjerman i jashtëzakonshëm dhe një evropian i shquar u largua prej nesh. Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për ish-kancelarin Dr. Helmut Kohl, kancelarin e unifikimit të Gjermanisë dhe Qytetar Nderi i Evropës. me shume…

23 mars 2017

Policy Forum: Siguria në Ballkanin Perëndimor

Kontinenti Evropian po përjeton kohë të turbullta në lidhje me sigurinë, stabilitetin dhe rritjen ekonomike. Rritja e populizmit dhe e shqetësimeve politike në vende të ndryshme po i vë në dyshim demokracitë liberale dhe po rrezikon destabilizim të rregullit ekzistues ndërkombëtar. me shume…

17 mars 2017

Campaign Bootcamp

Trajnim intensiv dyditor mbi fushatat zgjedhore digjitale me shume…

9 mars 2017

Politics and Bargaining

Fondacioni Konrad Adenauer dhe Fondacioni Friedrich Ebert ofrojnë së bashku në Pogradec një trajnim për aktorë të rinj të pushtetit lokal. Trajnimi synoi të gjallërojë përfaqësimin aktiv të interesave në pushtetin lokal. me shume…

31 janar 2017

Politikanë të nivelit të lartë të partisë partnere, Partisë Demokratike në Berlin

Objektivi kryesor i vizitës ishte, që përmes diskutimeve teknike midis drejtuesve te Partisë Demokratike dhe Grupit Parlamentar CDU / CSU, të bëhet një inventar mbi përgatitjet e Shqipërisë për hapjen e negociatave, për të patur kështu një pamje më të qartë, se cilat janë hapat e mëtejshëm që Shqipëria duhet të ndërmarrë. me shume…

18 janar 2017

Migrimi: nga sfidë evropiane në katalizator të bashkëpunimit multilateral

Diskutim mes ekspertëve të fushës dhe pjesëmarrësve të interesuar nga organizata jofitimprurëse, nga Ministria e Jashtme dhe me diplomatë të rinj, që do të shoqërohet me një raport përmbledhës e këshillues për grupet e interesit me shume…

12 dhjetor 2016

Takim i bursantëve të Fondacionit Konrad Adenauer

Fondacioni Konrad Adenauer ka përzgjedhur 9 bursantë të rinj. Ata janë studentë që kanë përfunduar bachelorin me rezultate të larta, sapo kanë filluar masterin dhe angazhohen në jetën shoqërore e politike të vendit. Në kuadër të kësaj, më datë 1 dhe 2 dhjetor, u organizua një tryezë e rrumbullakët në Buçimas, ku ish-bursantët dhe ato të sapo përzgjedhur, bashkë me ekspertë e të ftuar, u takuan për të diskutuar mbi përditshmërinë politike e shoqërore shqiptare sipas këndvështrimit të tyre. me shume…