1930 - 2017

Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin

Një burrë shteti gjerman i jashtëzakonshëm dhe një evropian i shquar u largua prej nesh. Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për ish-kancelarin Dr. Helmut Kohl, kancelarin e unifikimit të Gjermanisë dhe Qytetar Nderi i Evropës. me shume…

01

“KOOPERATIVAT PËR NJË VEND NË ZHVILLIM SI KOSOVA?”

Kosova ka tokë të mjaftueshme pjellore, dhe ende produktet e konsumit janë duke u importuar në masë të madhe çdo ditë. Një fokus më të madh i bujqësi do të ishte një mundësi shumë e mirë për një rritje ekonomike. Ideja e kooperativave është një mundësi shumë e mirë për tregun e produkteve nga bujqësia. Prandaj, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një seminar me titull "Kooperativat për një vend në zhvillim si Kosova", e cila u mbajt në Pejë nga 05.- 09.09.2016.

KASOVO NEWS, Prill/Maj 2016

Te dashur lexues, Dy muajt e fundit ishin mjaft emocionues. Në fakt, ekipi kombëtar i Kosovës në futboll fitoj ndeshjen e parë që nga pranimi në organizmat ndërkombëtar 2-0 kundër Ishujve Faroe. Urime! Ndoshta së shpejti do të merrni edhe liberalizimin e vizave. Siq e keni vërejtur, KASOVO Monthly do të publikohet në të ardhmen çdo dy muaj, shkaku i angazhimeve tjera që kemi. Emri i ri do të jetë KASOVO News në vend të KASOVO Monthly. me shume…


Mirësevini

Ne jemi një fondacion politik i cili është aktiv në Gjermani me dy qendra të trajnimeve dhe të edukimit si dhe me 16 zyre në zonat e tjera të Gjermanisë, poashtu jemi të angazhuar në më shumë se 200 projekte në mbi 120 vende të botës.

me shume…


Aktivitetet e deritanishme

17 qershor
Forum

PUNËSIMI NË SEKTORIN E GJELBËRT DHE DITA E EDUKIMIT

JAVA E BE-SË PËR ENERGJI TË QËNDRUESHME

3 - 5 qershor

Plotësisht e rezervuar

Seminar

Politika e Jashtme dhe Siguria Nacionale

21 - 24 prill
Seminar

VIZIONI DHE DËSHIRAT PËR EUROPËN- FORMIMI I SË ARDHMES SË EUROPËS

LOJË ROLESH

13 prill
Prezantim libri

PAQJA AFATGJATE NË BALLKANIN PERËNDRIMOR PËRMES INTEGRIMIT NË BE

Procesi i integrimit në BE si mundësi për tejkalimin e konfliktit serbo-kosovar

Publikime

MANUALI PËR INVESTITORËT E HUAJ

Ky manual për investitorët e huaj synon të ofrojë informata themelore rreth procedurave dhe mundësive të investimeve në Kosovë. Doracaku është shkruar nga Sytrime Dervisholli, udhëheqëse e Departamentit të Tregtisë në Ministrinë [...] me shume…

POLITIKAT PUBLIKE DHE QEVERISJA

Profesori i Shkencës Politike Bekim Baliqi ligjëron lëndën e Politikave Publike në Universitetin e Prishtinës. Fondacioni-Konrad-Adenauer ka pranuar me kënaqësi kërkesën për të mbështetur publikimin e një libri që trajton temën e [...] me shume…

Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin

Kryetari i Fondacionit Konrad Adenauer dhe Ish-Presidenti i Parlamentit Evropian, Hans-Gert Pöttering, jep këtë deklaratë me rastin e vdekjes së ish-kancelarit Helmut Kohl: me shume…

Të gjithë publikimet ›

Kontakt ›

Konrad-Adenauer-Stiftung

Zyra në Kosovë

Bul. "Nëna Terezë" 30/3-6
KS-10 000 Prishtinë
Republika e Kosovës
Telefon +383 38 229 874
Faks +389 2 313-5290