1930 - 2017: Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin http://www.kas.de/kosovo/sq/publications/49290/ Një burrë shteti gjerman i jashtëzakonshëm dhe një evropian i shquar u largua prej nesh. Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për ish-kancelarin Dr. Helmut Kohl, kancelarin e unifikimit të Gjermanisë dhe Qytetar Nderi i Evropës. Mon, 26 Jun 2017 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2017-06-26:meldung:56670 “KOOPERATIVAT PËR NJË VEND NË ZHVILLIM SI KOSOVA?” Kosova ka tokë të mjaftueshme pjellore, dhe ende produktet e konsumit janë duke u importuar në masë të madhe çdo ditë. Një fokus më të madh i bujqësi do të ishte një mundësi shumë e mirë për një rritje ekonomike. Ideja e kooperativave është një mundësi shumë e mirë për tregun e produkteve nga bujqësia. Prandaj, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një seminar me titull "Kooperativat për një vend në zhvillim si Kosova", e cila u mbajt në Pejë nga 05.- 09.09.2016. Thu, 22 Sep 2016 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2016-09-22:meldung:53096 KASOVO NEWS, Prill/Maj 2016 //www.kas.de/wf/doc/kas_19449-1442-2-30.pdf?160609161257 Te dashur lexues, Dy muajt e fundit ishin mjaft emocionues. Në fakt, ekipi kombëtar i Kosovës në futboll fitoj ndeshjen e parë që nga pranimi në organizmat ndërkombëtar 2-0 kundër Ishujve Faroe. Urime! Ndoshta së shpejti do të merrni edhe liberalizimin e vizave. Siq e keni vërejtur, KASOVO Monthly do të publikohet në të ardhmen çdo dy muaj, shkaku i angazhimeve tjera që kemi. Emri i ri do të jetë KASOVO News në vend të KASOVO Monthly. Fri, 10 Jun 2016 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2016-06-10:meldung:51886 KASOVA: Buletini mujorë KASOVA per muajin Janar 2016 //www.kas.de/wf/doc/kas_18379-1442-2-30.pdf?160211132149 Të nderuar lexues, viti i ri po vazdhon me sfidat ende te njëjtë si ne vitin e kaluar. Për të kaluar krizën politike, mbetet jetike dialogu politik, si i brendshme ashtu edhe i jashtëm. Zyrat tona do të vazhdojnë të përpiqen për të kontribuar në mënyrë modeste ne këtë proces. Ne do të donim të ju falënderojmë për komentet e juaja pozitive deri më tani. Lexim te kendshem per kete muaj dhe ju mirepresim tek kendi i mysafireve ne muajin e ardhshem. Thu, 11 Feb 2016 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2016-02-11:meldung:50040 Apropos Kosovo: Apropos Kosovo Dymbëdhjetë gazetarë te shkollës “ Zeitenspiegel - Reportageschule” në Reutlingen, nisen me tre vetura në Prill të 2014, ku udhëtuan 1800 km, kaluan tetë kufinj, për të vizituar e për te njohur më mirë zemrën e Ballkanit, Kosoven. Përshtypjet dhe vlerësimet e klasës së 9-të të shkollës së reporterëve, tani mund ti shihni në www.reporterreisen.com në revisten multi-mediale “Apropos Kosovo”. www.facebook.com/reportageschueler www.twitter.com/reportagisten Wed, 13 Aug 2014 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2014-08-13:meldung:43157 Fondacioni Konrad Adenauer mori pjesë në turnirin ndërkombëtar të futbollit të organizuar nga Ambasada Gjermane Më 21 Qershor në Prishtinë në organizim të ambasadës Gjermane u mbajt Turniri i 7-të ndërkombëtar i futbollit. Fondacioni Konrad Adenauer ishte një ndër ekipet që morën pjesë në këtë turne. Stafi, bursistët, partnerët e KAS-it ishin pjesë e ekipit të futbollit. Me përmbajtjen multikulturore, bashkëpunimin edhe një herë KAS-i dha një shembull të shkëlqyer të punës në ekip, lojës së drejtë dhe plot zbavitje për të gjithë. Mon, 23 Jun 2014 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2014-06-23:meldung:42618 Zgjedhjet Parlamentare në Kosovë: Video: Ti je shefi, ti vendos http://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=PtSPITk_y8s&app=desktop Zgjedhjet parlamentare do të jenë së shpejti në Kosovë. Këtu është një mesazh nga: #TiJeShefiTiVendos, projekt i cili ka qëllim të mbështes edukimin e votuesve të rinjë si një kusht për demokraci stabile. Projekti është një iniciativë e përbashkët nga OJQ Albansk Ungdom nga Norvegjia së bashku me JEF Kosovën, Fondacioni Konrad Adenauer dhe CIVITA nga Kosova. Partnerët e mirëpresin iniciativën e këtyre Europianëve të Rinjë në përpjekjet e tyre për të forcuar demokracinë në shtetin e tyre. Mon, 02 Jun 2014 00:00:00 +0200 tag:kas.de,2014-06-02:meldung:42353 MANUAL PËR ZGJEDHJET LOKALE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS TË VITIT 2013 Manuali jep një vështrim të zgjedhjeve lokale të vitit 2013 me të gjitha informatat e rëndësishme në lidhje me procesin elektoral, modelin e votimit, monitorimin e zgjedhjeve dhe organet zgjedhore, sistemin kosovar për zgjedhjet lokale, partitë politike dhe koalicionet që do të marrin pjesë në zgjedhje dhe poashtu një vështrim mbi kandidatët kryesorë për komunat e vendit. Manuali mund të gjendet poashtu në gjuhën serbe dhe angleze Tue, 05 Nov 2013 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2013-11-05:meldung:39816 Analizë e shkurtë Politike: Dialogu Kosovë - Serbi Me rastin e takimit të Kryeministrit të Kosovës dhe Serbisë, në të cilin është shenuar një progres i rëndësishëm dhe domethënës në procesin e dialogut midis dy vendeve, Konrad-Adenauer-Fondacioni botoi një analizë të shkurtë titulluar "Dialogu Kosovë Serbi - Normalizim i raporteve apo njohje e ndërsjellë? " Dokumenti, i cili është shkruar nga shkencëtari politik Dr.Bekim Baliqi, Universiteti i Prishtinës, përmbledh zhvillimet e fundit dhe pritjet në procesin e dialogut. Mon, 18 Mar 2013 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2013-03-18:meldung:37043 Kosova feston 5 vjetorin e pavarsisë Me 17.02.2013 shteti më i ri i Evropës festoi përvjetorin e pestë të pavarësisë së saj. Në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë valëvitën flamujt e Kosovës, Shqipërisë, Shteteve të Bashkuara dhe Evropës. Monumimenti pvarasisi "Newboen" është tanimë i dekoruar me flamuj të 99 anëtarëve të OKB-së (nga 193) të cilët tashmë e kanë njohur Kosovën Fri, 22 Feb 2013 00:00:00 +0100 tag:kas.de,2013-02-22:meldung:36750