Lajme

26 qershor 2017

1930 - 2017

Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin

Një burrë shteti gjerman i jashtëzakonshëm dhe një evropian i shquar u largua prej nesh. Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për ish-kancelarin Dr. Helmut Kohl, kancelarin e unifikimit të Gjermanisë dhe Qytetar Nderi i Evropës. me shume…

22 shtator 2016
01

“KOOPERATIVAT PËR NJË VEND NË ZHVILLIM SI KOSOVA?”

Kosova ka tokë të mjaftueshme pjellore, dhe ende produktet e konsumit janë duke u importuar në masë të madhe çdo ditë. Një fokus më të madh i bujqësi do të ishte një mundësi shumë e mirë për një rritje ekonomike. Ideja e kooperativave është një mundësi shumë e mirë për tregun e produkteve nga bujqësia. Prandaj, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një seminar me titull "Kooperativat për një vend në zhvillim si Kosova", e cila u mbajt në Pejë nga 05.- 09.09.2016.

10 qershor 2016

KASOVO NEWS, Prill/Maj 2016

Te dashur lexues, Dy muajt e fundit ishin mjaft emocionues. Në fakt, ekipi kombëtar i Kosovës në futboll fitoj ndeshjen e parë që nga pranimi në organizmat ndërkombëtar 2-0 kundër Ishujve Faroe. Urime! Ndoshta së shpejti do të merrni edhe liberalizimin e vizave. Siq e keni vërejtur, KASOVO Monthly do të publikohet në të ardhmen çdo dy muaj, shkaku i angazhimeve tjera që kemi. Emri i ri do të jetë KASOVO News në vend të KASOVO Monthly. me shume…

11 shkurt 2016

KASOVA

Buletini mujorë KASOVA per muajin Janar 2016

Të nderuar lexues, viti i ri po vazdhon me sfidat ende te njëjtë si ne vitin e kaluar. Për të kaluar krizën politike, mbetet jetike dialogu politik, si i brendshme ashtu edhe i jashtëm. Zyrat tona do të vazhdojnë të përpiqen për të kontribuar në mënyrë modeste ne këtë proces. Ne do të donim të ju falënderojmë për komentet e juaja pozitive deri më tani. Lexim te kendshem per kete muaj dhe ju mirepresim tek kendi i mysafireve ne muajin e ardhshem. me shume…

13 gusht 2014
Prizren Kosovo

Apropos Kosovo

Apropos Kosovo

Dymbëdhjetë gazetarë te shkollës “ Zeitenspiegel - Reportageschule” në Reutlingen, nisen me tre vetura në Prill të 2014, ku udhëtuan 1800 km, kaluan tetë kufinj, për të vizituar e për te njohur më mirë zemrën e Ballkanit, Kosoven. Përshtypjet dhe vlerësimet e klasës së 9-të të shkollës së reporterëve, tani mund ti shihni në www.reporterreisen.com në revisten multi-mediale “Apropos Kosovo”. www.facebook.com/reportageschueler www.twitter.com/reportagisten

23 qershor 2014
Photo from football tournament held in Prishtina, June 2014

Fondacioni Konrad Adenauer mori pjesë në turnirin ndërkombëtar të futbollit të organizuar nga Ambasada Gjermane

Më 21 Qershor në Prishtinë në organizim të ambasadës Gjermane u mbajt Turniri i 7-të ndërkombëtar i futbollit. Fondacioni Konrad Adenauer ishte një ndër ekipet që morën pjesë në këtë turne. Stafi, bursistët, partnerët e KAS-it ishin pjesë e ekipit të futbollit. Me përmbajtjen multikulturore, bashkëpunimin edhe një herë KAS-i dha një shembull të shkëlqyer të punës në ekip, lojës së drejtë dhe plot zbavitje për të gjithë.

2 qershor 2014

Zgjedhjet Parlamentare në Kosovë

Video: Ti je shefi, ti vendos

Zgjedhjet parlamentare do të jenë së shpejti në Kosovë. Këtu është një mesazh nga: #TiJeShefiTiVendos, projekt i cili ka qëllim të mbështes edukimin e votuesve të rinjë si një kusht për demokraci stabile. Projekti është një iniciativë e përbashkët nga OJQ Albansk Ungdom nga Norvegjia së bashku me JEF Kosovën, Fondacioni Konrad Adenauer dhe CIVITA nga Kosova. Partnerët e mirëpresin iniciativën e këtyre Europianëve të Rinjë në përpjekjet e tyre për të forcuar demokracinë në shtetin e tyre. me shume…

5 nentor 2013
KAS Office Prishtina

MANUAL PËR ZGJEDHJET LOKALE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS TË VITIT 2013

Manuali jep një vështrim të zgjedhjeve lokale të vitit 2013 me të gjitha informatat e rëndësishme në lidhje me procesin elektoral, modelin e votimit, monitorimin e zgjedhjeve dhe organet zgjedhore, sistemin kosovar për zgjedhjet lokale, partitë politike dhe koalicionet që do të marrin pjesë në zgjedhje dhe poashtu një vështrim mbi kandidatët kryesorë për komunat e vendit. Manuali mund të gjendet poashtu në gjuhën serbe dhe angleze

18 mars 2013

Analizë e shkurtë Politike

Dialogu Kosovë - Serbi

Me rastin e takimit të Kryeministrit të Kosovës dhe Serbisë, në të cilin është shenuar një progres i rëndësishëm dhe domethënës në procesin e dialogut midis dy vendeve, Konrad-Adenauer-Fondacioni botoi një analizë të shkurtë titulluar "Dialogu Kosovë Serbi - Normalizim i raporteve apo njohje e ndërsjellë? " Dokumenti, i cili është shkruar nga shkencëtari politik Dr.Bekim Baliqi, Universiteti i Prishtinës, përmbledh zhvillimet e fundit dhe pritjet në procesin e dialogut.

22 shkurt 2013
Kosovo

Kosova feston 5 vjetorin e pavarsisë

Me 17.02.2013 shteti më i ri i Evropës festoi përvjetorin e pestë të pavarësisë së saj. Në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë valëvitën flamujt e Kosovës, Shqipërisë, Shteteve të Bashkuara dhe Evropës. Monumimenti pvarasisi "Newboen" është tanimë i dekoruar me flamuj të 99 anëtarëve të OKB-së (nga 193) të cilët tashmë e kanë njohur Kosovën