Publikime

Fondacioni Konrad Adenauer mban zi për Helmut Kohlin

Kryetari i Fondacionit Konrad Adenauer dhe Ish-Presidenti i Parlamentit Evropian, Hans-Gert Pöttering, jep këtë deklaratë me rastin e vdekjes së ish-kancelarit Helmut Kohl: me shume…

17 qershor 2017

“KOOPERATIVAT PËR NJË VEND NË ZHVILLIM SI KOSOVA?”

SEMINAR

Kosova ka tokë të mjaftueshme pjellore, dhe ende produktet e konsumit janë duke u importuar në masë të madhe çdo ditë. Një fokus më të madh i bujqësi do të ishte një mundësi shumë e mirë për një rritje ekonomike. Ideja e kooperativave është një mundësi shumë e mirë për tregun e produkteve nga bujqësia dhe për të rritur udhëzime për kultivimin e produkteve të ndryshme. Prandaj, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një seminar me titull "Kooperativat për një vend në zhvillim si Kosova", e cila u mbajt në Pejë nga 05.- 09.09.2016. me shume…

kontribute per aktivitetet | 10 shtator 2016

PAQJA AFATGJATE NË BALLKANIN PERENDIMOR PERMES INTEGRIMIT NE BE

Procesi i integrimit ne BE si mundesi per tejkalimin e konfliktit serbo-kosovar

Profesor Arben Hajrullahu është ithtar i madh i paqes afatgjate dhe të qëndrueshme në Ballkan. Libri i tij analizon dhe përvijon mundësinë e integrimit të Serbisë dhe të Kosovës në BE, që do të krijonte rrethanat ideale përtej kalimin e konfliktit mes tyre. Fondacioni Konrad Adenauer ka pranuar me kënaqësi që ta përkrahë përkthimin e këtij libri nga gjermanishtja në shqip dhe në serbisht. Pas botimit të librit më 2007, autori ka përfshirë një kapitull të ri në versionet në shqip dhe serbisht,në të cilin shqyrton zhvillimet kyçe më të fundit në marrëdhëniet mes dy vendeve. me shume…

1 mars 2016

DIALOGU KOSOVË - SERBI , NORMALIZIM I RAPORTEVE APO NJOHJE E NDËRSJELLË ?

ANALIZË E SHKURTËR POLITIKE

Me rastin e takimit të kryeministrave të Kosovës dhe Serbisë, në të cilat takime hapa të rëndësishëm dhe progres të rëndësishëm në procesin e dialogut mes dy vendeve pritet, Fondacioni Konrad Adenauer publikon "Analizën e shkurtër të politikave në Kosovë" e titulluar "Dialogu Kosovë - Serbi normalizim raportesh apo njohje të ndërsjellë ", shkruar nga Dr Bekim Baliqi nga Universiteti i Prishtinës.Dokumenti përmbledh zhvillimet e fundit dhe pritjet e procesit të dialogut. me shume…

29 shkurt 2016

THIRRJE PER APLIKIM PER KARIKATURA/ STRIPA TE SHKURTER KOMIK

Është kënaqësi për të hapur një thirrje për aplikim për karikatura / stripa të shkurtër komik ! Ne jemi në kërkim të artistëve të rinj për të interpretuar çështjet mjedisore me humor. Aplikimi mbyllet më 20 nëntor 2015. Ju mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë projekt. me shume…

6 nentor 2015