PAQJA AFATGJATE NË BALLKANIN PERENDIMOR PERMES INTEGRIMIT NE BE

Procesi i integrimit ne BE si mundesi per tejkalimin e konfliktit serbo-kosovar

I disponueshëm edhe në English

Profesor Arben Hajrullahu është ithtar i madh i paqes afatgjate dhe të qëndrueshme në Ballkan. Libri i tij analizon dhe përvijon mundësinë e integrimit të Serbisë dhe të Kosovës në BE, që do të krijonte rrethanat ideale përtej kalimin e konfliktit mes tyre. Fondacioni Konrad Adenauer ka pranuar me kënaqësi që ta përkrahë përkthimin e këtij libri nga gjermanishtja në shqip dhe në serbisht. Pas botimit të librit më 2007, autori ka përfshirë një kapitull të ri në versionet në shqip dhe serbisht,në të cilin shqyrton zhvillimet kyçe më të fundit në marrëdhëniet mes dy vendeve.

Publikuar më

Berlin, 1 mars 2016

ISBN

978-9951-8871-3-7