.

Волкмар Клајн во посета на Македонија

На покана на КАС, пратеникот во германскиот парламент г-дин Волкмар Клајн ја посети Македонија. За време на посетата тој оствари работни средби со Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, потоа со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, како и со пратеници од Собранието на Р. Македонија и претставници на граѓанското општество

.

Студенти од Институтот за социологија од Дрезден ја посетија канцеларија на КАС

Целта на посетата беше запознавање со моменталната политичка ситуација во Македонија, вклучувајќи ги предизвиците и можностите со кои се соочува. Инаку студентите се во 7 дневна посета на земјата притоа запознавајќи се со културните, историските и политичките случувања.

.

Средба со новиот претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

Новоизбраниот претседател на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, Лука Кржалоски ја посети канцеларија на КАС. За време на средбата се дискутираше за моменталната политичка ситуација во земјата и притоа двете страни ја истакнаа важноста од идната соработка помеѓу КАС и Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.


Добредојдовте

Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) е германска политичка фондација. Со своите програми и проекти активно придонесува за меѓународната соработка и комуникација. Основните принципи на работата на Фондацијата “Конрад Аденауер” се слободата, правдата и солидарноста. КАС е политичка фондација тесно поврзана со Христијано-демократската унија на Германија(CDU).

повеќе…


Поранешни настани

31. Aвг. - 2. Сеп..

Пополнето

Seminar

ARE YOU(TH) IN? ПЕРСПЕКТИВИ, ИДЕИ И НАСОКИ

6. - 10. Jули.

Пополнето

Seminar

РЕГИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА 2018

ОПШТЕСТВОТО И РЕЛИГИЈАТА: ЕТНИЧКИ ГРУПИ, ИДЕНТИТЕТ И НАЦИОНАЛИЗАМ

5. - 7. Jуни.

Пополнето

Seminar

РЕГИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ 2018

ИДЕНТИТЕТ, МИГРАЦИИ И НОВАТА СИГУРНОСНА АГЕНДА ВО ЕВРОПА

11. - 14. Maj.
Seminar

BRAIN DRAIN РЕГИОНАЛЕН ХАКАТОН И КОНФЕРЕНЦИЈА

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ

Публикации

ТРЕТА РЕГИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА

ОПШТЕСТВОТО И РЕЛИГИЈАТА: ЕТНИЧКИ ГРУПИ, ИДЕНТИТЕТ, НАЦИОНАЛИЗАМ

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со "Вилфрид Мартенс" Центарот за Европски студии, трета година по ред ја организираа Регионалната летна школа 2018 на тема "Општеството и религијата: Етнички групи, идентите и национализам" повеќе…

РЕГИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ 2018

Идентитет, миграции и новата безбедноста агенда во Европа

Од 5 до 7 јуни во Охрид, КАС во соработка со Факултетот за безбедност-Скопје и Центарот за истражување и креирање политики ја организираше регионалната Летна школа за безбедност 2018. Проектот е поддржан од „Вилфред Мартенс“ [...] повеќе…

МЛАДИТЕ РАЗВИВАА РЕШЕНИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ОДЛИВ НА МОЗОЦИ

Од 11 до 14 мај во Охрид и Скопје се одржа Brain Drain хакатон и Конфереција во организација на Фондацијата Конрад Аденауер, Здружението LEAD и Вилфрид Мартенс Центарот за Европски студии. повеќе…

Видете ги сите публикации ›

Контакт ›

Konrad-Adenauer-Stiftung

ПРЕТСТАВНИШТВО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Ристо Равановски 8
МК-1000 Скопје
Република Македонија
Teл. +389 2 321 70 75
Факс +389 23 21 70 76