Настани

Во моментов не нудиме никакви настани.

Поранешни настани

Датум Наслов Meсто
 
19. Фев. 2018.

Пополнето

Event

РЕФОРМИ ВО ПРАВОСУДНИОТ СИСТЕМ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Фондацијата Конрад Аденауер и Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) организираат настан на тема Реформи во правосудниот систем во Република Македонија. повеќе…

ЕУ Инфо Центарот - Скопје
8. - 10. Фев. 2018.

Пополнето

Workshop

ЕТИЧКИТЕ НОРМИ ВО НОВИНАРСТВОТО

ПРАКТИКАТА НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА И НА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО НА МАКЕДОНИЈА СО СЛУЧАИТЕ ЗА МЕДИУМСКАТА СЛОБО

Фондацијата Конрад Аденауер и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ја организираат работилницата со наслов “Практиката на Европскиот Суд за човекови права за случаите поврзани со медиумската слобода”. повеќе…

Охрид
14. - 17. Дек. 2017.

Пополнето

Workshop

АКАДЕМИЈА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ

Во соработка со EDS (European Democratic Students) официјалната студентска организацијата на ЕНП и Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ како и Вилфред Мартенс ЦЕС ќе се органзира Академијата за млади лидери. повеќе…

хотел Мериот, Скопје

Придонеси за настаните

ПОДДРШКА ЗА РЕШЕНИЕ НА СПОРОТ ЗА ИМЕТО

Македонска делегација на посета кај Ханс-Герт Петеринг

На 21 февруари, Д-р Ханс-Герт Петеринг, поранешен Претседател на Фондација Конрад Аденауер и поранешен Претседател на Европскиот Парламент, ја прими македонската делегација составена од заменик претседателот на Владата Бујар [...] повеќе…

РЕФОРМИ ВО ПРАВОСУДНИОТ СИСТЕМ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Промоција на публикација

Фондација Конрад Аденауер и Институт за демократија „Социетас цивилис“ во ЕУ Инфо центарот ги промовираа публикациите „Реформа на судството во Република Македонија: Промени без реформи?“ и „Уставниот суд изгубен во судските [...] повеќе…

ЕТИЧКИТЕ НОРМИ ВО НОВИНАРСТВОТО

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Здружението на новинарите на Македонија од 8-10 февруари организираше дводневна обука на тема: „Практиката на Европскиот суд за човекови права и на Јавното обвинителство на Македонија [...] повеќе…

Сите придонеси за настанот ›