КАТЕДРА АДЕНАУЕР “ГРАЃАНИТЕ, ПОЛИТИКАТА И РЕЛГИЈАТА”

Maj 8 Понеделник

Настанот е пополнет

Датум/време

8. – 10. Maj 2017.

Meсто

Дојран

Tип

Seminar

Фондацијата Конрад Аденауер и Вилфрид Мартенс Центарот за Европски Студии од 8 до 10 мај по трет пат ќе го организираат семинарот “Катедра Аденауер” овој пат на тема која ја опфаќа корелацијата помеѓу граѓаните, политиката и религијата.

Исто така достапно во Deutsch, English

“Катедра Аденауер” претставува научна и образовна платформа преку која студентите стекнуваат знаења но и ги прошируваат своите аспекти за општеството. На семинарот учество ќе земат 40 студенти од неколку различни факултети, кои ќе имаат можност да дискутираат, дебатираат и учествуваат во интерактивни работилници за гореспоменатата тема.

Контакт-лице

Johannes D. Rey

Раководител на претставништвото на фондацијата Конрад Аденуер во Македонија и Косово

Johannes D. Rey
Teл. +389 2 3217 075
Jазици: Deutsch,‎ English

Davor Pasoski

програмски менаџер

Teл. +389 2 3217 075