ПОЛИТИЧКА АКАДЕМИЈА

Јакнење на демократијата на локално ниво

Септември 16 Сабота

Настанот е пополнет

Датум/време

16. – 17. Септември 2017.

Meсто

х. Мериот, Скопје

Tип

Seminar

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Институтот Павел Шатев ја организира овогодинешната Политичка академија.

Исто така достапно во Deutsch, English

Овогодинешната Политичка академија наменета за партиски членови е креирана како комбинација на граѓанска и политичка едукација и како тренинг за лидерски вештини.

Основната цел е јакнење на капацитетите и улогата на партиските членови, носителите на јавни функции, како и на кандидатите за мандати во локалната самоуправа, кои имаат јасна визија за напредок на Македонија кој почива на основните вредности: слобода, правда, солидарност и субсидијарност.

На Академијата ќе земат учество активни партиски членови кои се залагаат за демократска, транспарентна и ефикасна партиска политика која е блиска до граѓаните, политика која ја води Македонија кон Европската унија.

Контакт-лице

Johannes D. Rey

Раководител на претставништвото на фондацијата Конрад Аденуер во Македонија и Косово

Johannes D. Rey
Teл. +389 2 3217 075
Jазици: Deutsch,‎ English

Davor Pasoski

програмски менаџер

Teл. +389 2 3217 075