ПРЕДИЗВИЦИ И МОЖНОСТИ ЗА МЛАДИНСКИ ПОЛИТИКИ

Младински политики на локално ниво

Септември 22 Петок

Настанот е пополнет

Датум/време

22. – 24. Септември 2017.

Meсто

Хотел Аурора - Берово

Tип

Seminar

Фондацијата Конрад Аденауер во пресрет на Локалните избори 2017 организира тренинг семинар посветен за предизвиците и можностите за младите луѓе на локално ниво.

Исто така достапно во Deutsch, English

Настанот е наменет за моментални и поранешни стипендисти на Фондацијата кои се активни во општествено политичкиот живот. Главни теми кои ќе бидат опфатени на овој тридневен настан се: зајакнувањето на младинското учество на локално ниво; успешни примери од младинските совети на локално ниво; можности за младински локални стратегии во пресрет на изборити како и моменталните предизвици со кои се соочуваат младите на локално ниво

Контакт-лице

Johannes D. Rey

Раководител на претставништвото на фондацијата Конрад Аденуер во Македонија и Косово

Johannes D. Rey
Teл. +389 2 3217 075
Jазици: Deutsch,‎ English

Daniela Popovska

програмски менаџер

Teл. +389 2 3217 075