Публикации

Прирачник за локални избори 2017 во Република Македонија

Овој прирачник дава осврт на локалните избори 2017, кратка историја за претходните локални избори во Македонија, но и за изборниот систем за локални избори и информации за кандидатите за градоначалници. По изборите прирачникот ќе биде надополнет со второ издание кое ќе содржи информации за конечните резултати, како и за текот на кампањата. Публикацијата е достапна на македонски, англиски и албански јазик и може бесплатно да се превземе од нашата веб-страна. повеќе…

13. Oктомври 2017.

ПОЛИТИЧКА АКАДЕМИЈА 2017

ЈАКНЕЊЕ НА ДЕМОКРАТИЈАТА НА ЛОКАЛНО НИВО

Од 16 до 17 септември во хотел Мериот се одржа Политичката академија 2017. Настанот е организиран од страна на Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Институтот Павел Шатев. повеќе…

Veranstaltungsberichte | 10. Oктомври 2017.

РЕГИОНАЛНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ 2017

Од 29 септември до 1 октомври, КАС во соработка со Факултетот за безбедност-Скопје и Центарот за истражување и креирање политики ја организираше регионалната Летна школа за безбедност 2017. Проектот е поддржан од „Вилфред Мартенс“ Центарот за европски студии од Брисел. повеќе…

Veranstaltungsberichte | 10. Oктомври 2017.

СОВРЕМЕНИ ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМИ

Учебникот „Современи политички системи“ е колективен и сеопфатен труд на проф. д-р Саво Климовски, проф. д-р Тања Каракамишева Јовановска и на доц д-р Александар Спасеновски, од катедрата по Уставно право и политички систем на Правниот факултет “Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Учебникот е изработен со поддршка на Фондацијата Конрад Аденауер. повеќе…

4. Oктомври 2017.

Македонскиот министер за надворешни работи на гости во фондацијата Конрад Аденауер

На 06 септември заменик генералниот секретар на фондацијата Конрад Аденауер д-р Герхард Валерс оствари билатерална средба со македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров, кој беше придружуван од висока делегација на соработници од министерството. повеќе…

Veranstaltungsberichte | 6. Септември 2017.

Серија на публикација