Македонскиот министер за надворешни работи на гости во фондацијата Конрад Аденауер

Исто така достапно во English

На 06 септември заменик генералниот секретар на фондацијата Конрад Аденауер д-р Герхард Валерс оствари билатерална средба со македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров, кој беше придружуван од висока делегација на соработници од министерството.

Непартискиот дипломат од кариера Димитров од јуни 2017 е дел од владата на новиот социјалдемократски премиер на Македонија, Зоран Заев. Централна тема на разговорите во фондацијата Конрад Аденауер беа реформските процеси во Македонија, политичката ситуација во земјата, којашто е соочена со предизвици, новите импулси во насока на ЕУ и НАТО интегарциите, но пред се билатералните односи на Скопје со соседите.

Серија

Veranstaltungsberichte

издадено

Macedonia, 6. Септември 2017.

Mazedonischer Außenminister Nikola Dimitrov und Dr. Gerhard Wahlers

Македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров и д-р Герхард Валерс