Event
Ausgebucht

"Hapja e dosjeve - përvoja gjermane”

Fondacioni Konrad Adenauer, organizon konferencën “Hapja e dosjeve- Përvoja gjermane”, me të ftuar znj. Hildigund Neubert.

Details

Përballja me të kaluarën dhe hapja e dosjeve të ish-sigurimit të shtetit është një sfidë e rëndësishme për Shqipërinë, për të bërë të mundur krijimin e një shoqërie, qytetarët e të cilës janë të informuar e të angazhuar në politikëbërje.

Në këtë kuadër Fondacioni Konrad Adenauer, zyra për Shqipërinë, organizon konferencën “Hapja e dosjeve- Përvoja gjermane”. E ftuar si eksperte nga Gjermania, do të jetë zonja Hildigund Neubert, nënkryetare e Fondacionit Konrad Andenauer, si edhe e ngarkuara e Land-it Thüringen, për dosjet e sigurimit të shtetit në ish Gjermaninë Lindore. Zonja Neubert do të shpjegojë me detaje gjatë prezantimit të saj, përvojën gjermane në ballafaqimin me të kaluarën dhe hapjen e dokumenteve të Stasi-t.

Do të marrin pjesë në aktivitet edhe kryeministri i vendit Z. Edi Rama; Ministri i Punëve Sociale, Erion Veliaj; si dhe zëvendësministrja e Punëve Sociale dhe Rinisë, Genitiana Sulaj.

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Kryeministri, Tiranë

Kontakt

Dr. Thomas Schrapel

Dr

Direktor des Regionalprogramms Politischer Dialog Südkaukasus

thomas.schrapel@kas.de +995 32 2 459112
+995 32 2 459113

Bereitgestellt von

Auslandsbüro Albanien