Buchpräsentation

“UNË I MBIJETOVA TEPELENËS!”

Konferencë përkujtimore mbi kampet e internimit të komunizmit në Shqipëri, në përiudhën 1945-1954.

Details

Me rastin e botimit të vëllimit të tretë të “Fjalorit enciklopedik të viktimave të komunizmit”, Fondacioni Konrad Adenauer në Tiranë , në bashkëpunim me Institutin e Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, organizojnë me datë 6 nëntor, 2014, ora 12:00 një konferencë të përbashkët me fokus kampet e internimit në periudhën 1945-1954. Aktiviteti do të jetë një homazh për gjithë viktimat e kampeve të internimit në Shqipërinë komuniste të kësaj periudhe, dhe që në mënyrë jo krejt simbolike, do të zhvillohet në territorin e ish-kampit të Tepelenës, i cili njihet tashmë si një nga kampet më famëkeq për trajtimin e pamëshirshëm dhe numrin e madh të viktimave.

Me këtë rast, përveç “Fjalorit encikplopedik” i cili, ashtu si edhe kjo konferencë mbështetet financiarisht nga Fondacioni Konrad Adenauer, në formën e një ekspozite të improvizuar do të promovohet dhe albumi i z.Lek Pervizi, me skica dhe portrete nga kampet dhe burgjet, si të vetmet dëshmi vizuale të trashëguara nga ngjarjet.

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Tepelenë

Kontakt

Dr. Thomas Schrapel

Dr

Direktor des Regionalprogramms Politischer Dialog Südkaukasus

thomas.schrapel@kas.de +995 32 2 459112
+995 32 2 459113