Expertengespräch

Vrojtim statistikor mbi opinionin e Shqiptarëve rreth hapjes së dosjeve të Sigurimit të Shtetit dhe Lustracionit

Fondacioni Konrad Adenauer në bashkëpunim me Institutin për Integrimin e Ish të Përndjekurve Politikë do të publikojnë rezultatet e vrojtimit statistikor mbi opinionin e Shqiptarëve rreth hapjes së dosjeve të Sigurimit të Shtetit e Lustracionit.

Details

Më datën 4 shkurt në orën 11:30, Fondacioni Konrad Adenauer në bashkëpunim me Institutin për Integrimin e Ish të Përndjekurve Politikë, Tiranë do të publikojnë në Hotel Rogner rezultatet e vrojtimit statistikor mbi opinionin e Shqiptarëve rreth hapjes së dosjeve të Sigurimit të Shtetit e Lustracionit, dhe në veçanti mbi opinionin e shtresave të ndryshme të Ish-të Përndjekurve Politikë.

Vrojtimi statistikor është kryer në periudhën 13 – 23 janar 2015. Për këtë, u ndërtua një pyetësor me 15 pyetje, i cili u administrua me telefonata fikse dhe celulare. Gjithsej u anketuan 1200 shtetas shqiptarë nga të gjitha qarqet e Shqipërisë. U anketuan vetëm shtetas, te cilet ne janar te vitit 1991 kanë qenë mbi moshën 16 vjeç. Kjo grupmoshë presupozohet të ketë njohuri më të sakta rreth çështjeve për të cilat u krye vrojtimi. Numri i telefonatave fikse e celulare në çdo qark u përcaktua në përpjestim me popullsinë e tyre urbane e rurale.

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Hotel Rogner
Bulevardi Dëshmorët e Kombit,
1234 Tiranë
Albanien

Anfahrt

Kontakt

Dr. Thomas Schrapel

Dr

Direktor des Regionalprogramms Politischer Dialog Südkaukasus

thomas.schrapel@kas.de +995 32 2 459112
+995 32 2 459113