Veranstaltungsberichte

Progresi i Shqiperise ne Axhenden e Konektivitetit

Te marten, me 28 qershor 2016 u prezantuan gjetjet e raportit te monitorimit „Progresi i Shqiperise ne Axhenden e Konektivitetit: Sektoret e Transportit dhe Energjise“

Ne kete takim pune moren pjese z. Edmond Haxhinasto, Minister i Transporteve dhe Infrastruktures, znj. Milva Ekonomi, Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtise dhe Sipermarrjes, Znj. Majlinda Bregu deputete e Kuvendit te Shqiperise dhe Kryetare e Komisionit te Integrimit. Gjithashtu deputete te CDU ne Bundestagun gjerman folen mbi rolin e Bundestagut ne monitorimin e reformave te ndermarra nga Shqiperia ne rrugen e saj drejt integrimit, ku synimi imediat eshte hapja e negociatave.

Gjetjet e raportit u prezantuan nga Ardian Hackaj, Drejtor i ShtetiWeb Instituti per Bashkepunim & Zhvillim. Rreth tavolines se rrumbullaket ishin prezente edhe perfaqesues te trupit diplomatik te vendeve anetare ne BE te akredituara ne Tirane, te Delegaciont te BE, te Kuadrit te Investimeve te Ballkanit Perendimor, si dhe eksperte te sektorit.

Ne baze te gjetjve te prezantura u diskutua mbi progresin e arritur ne objektivat e vendosura ne “ Axhenden e Konektivitetit ” ne kuadrin e Procesit te Berlinit vetem nje jave perpara Samitit te Parisit.