Seminar
Fully booked

„Миграциjата на Балканот: заеднички безбедносни предизвици и начини за справување со продолжената криза”

регионална студентска конференција

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Факултетот за безбедност - Скопје организира регионална студентска конференција на тема: “Миграцијата на Балканот: заеднички безбедносни предизвици и начини за справување со продолжената криза”.

Details

Студентската конференција се организира во соработка со два универзитети од Република Грција: "Универзитетот Аристотелес (Aristotelian University of Thessaloniki) и "Шефилд Универзитетот (City College of Thessaloniki (University of Sheffield)" од Солун. Во рамки на настанот ќе се одвиваат интерактивни предавања и дебата помеѓу студенти и професори од Македонија и Грција, како и претставници од НВОа од двете земји кои се активни во оваа сфера. Меѓу другото иницијативата предвидува еднодневна посета на Гевгелија и на прифатниот центар Винојуг.

За повеќе информации може да се обратите до канцеларијата на КАС во Република Македонија.

Add to the calendar

Venue

Скопје и Гевгелија

Contact

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey (2020) kas

Head of the KAS office in Kasachstan

johannes.rey@kas.de +7 7172 92 50 31
Contact

Daniela Popovska

Project Coordinator

Daniela.Popovska@kas.de +389 2 3217 075