Seminar
ausgebucht

Визии и желби за Европа

ТРЕНИНГ СИМУЛАЦИЈА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРИСТАПУВАЊЕ ВО ЕУ

Фондацијата Конрад Аденауер во партнерство со Вилфрид Мартенс Центарот за Европски Студии и ЦИВИК институтот ќе ја организираат 4-та по ред тренинг симулација "Визии и желби за Европа" во 2016 година.

Details

Целта на тренинг симулацијата е да се појасни институционалниот дизајн на ЕУ со своите специфични процеси на донесување одлуки и различни интереси и позиции во амбициозниот проект на проширување на ЕУ. Низ целата симулација учениците ќе имаат можност да го почуствуваат процесот на донесување на одлуки и преговарање во текот на проширување на ЕУ и со самото тоа да направат свој модел за иднината на Европа.

Add to the calendar

Venue

СОУ „Методи Митевски Брицо„ Делчево

Contact

Johannes D. Rey

Johannes D

Head of the KAS office in Mazedonia

Johannes.Rey@kas.de +389 2 3217 075
Contact

Sandra Koljackova

Research Assistant

Sandra.Koljackova@kas.de +389 2 3217 075

Provided by

Macedonia Office