Seminar
Fully booked

Визии и желби за Европа

ТРЕНИНГ СИМУЛАЦИЈА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРИСТАПУВАЊЕ ВО ЕУ

Фондацијата Конрад Аденауер во партнерство со Вилфрид Мартенс Центарот за Европски Студии и ЦИВИК институтот ќе ја организираат 8-та по ред тренинг симулација "Визии и желби за Европа"

Details

Целта на тренинг симулацијата е да се појасни институционалниот дизајн на ЕУ со своите специфични процеси на донесување одлуки и различни интереси и позиции во амбициозниот проект на проширување на ЕУ. Низ целата симулација учениците ќе имаат можност да го почуствуваат процесот на донесување на одлуки и преговарање во текот на проширување на ЕУ и со самото тоа да направат свој модел за иднината на Европа. Оваа тренинг симулација ќе биде организирана за учениците на СОУ "Јосип Броз Тито" - Битола.

Add to the calendar

Venue

Хотел Епинал - Битола

Contact

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey (2020) kas

Head of the KAS office in Kasachstan

johannes.rey@kas.de +7 7172 92 50 31
Contact

Sandra Koljackova

Research Assistant

Sandra.Koljackova@kas.de +389 2 3217 075
/ /