Workshop
ausgebucht

Зајакнување на Училишната заедница на СОУ "Кочо Рацин" - Велес

Овој проект е имплементиран од Фондацијата Конрад Аденауер и Здружението LEAD и има за цел да ги зајакне капацитетите на учениците во создавање на одржлив модел на Училишна заедница, што понатаму ќе може да се реплицира.

Details

Првиот тренинг од проектот ќе опфати 25 ученици и неговата цел е да ги запознае учесници со главните концепти на младинското учество како што се: формите на младинско учество; степените на младинско учество; симулацијата на функционирањето на Училишната заедница. Овој проект е трет по ред и претставува продолжение на процесот за зајакнување на училишните заедници кои текот нa септември 2015 -декември 2016 се имплементираше во 5 училишта во Град Скопје.

Add to the calendar

Venue

СОУ "Кочо Рацин" - Велес

Contact

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey kas

Head of the KAS office in Mazedonia

Johannes.Rey@kas.de +389 2 3217 075
Contact

Sandra Koljackova

Research Assistant

Sandra.Koljackova@kas.de +389 2 3217 075