Asset Publisher

Einzeltitel

ИЗБОРОЛОГИЈА - ПОВИК ЗА НАСТАВНИЦИ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

Програма за користење на друштвената игра „Изборологија“ (www.izborologija.mk) за предавање теми поврзани со граѓанинот, државата и политичкиот систем.

Asset Publisher

„Изборологија“ е прва он-лајн друштвена игра за политичка едукација во нашата земја. Преку играта корисниците имаат можност поблиску да се запознаат со политичкиот систем, да разберете како функционира парламентарната демократија, како се спроведуваат изборите за пратеници во Собранието и на кој начин политичките партии учествуваат во парламентарните избори во нашата земја. Играта има едукативен, но и забавен карактер, со кој можете да ги претворите вашите часови во уникатно образовно искуство за вашите ученици.
Придружете ни се во трансформирањето на начинот на кој ги едуцираме денешните генерации на ученици и заедно да го ја направиме граѓанската и политичка едукација забавно и поттикнувачко искуство.
Пријавете се за учество со пополнување на апликациската форма достапна на линкот за пријавување, најдоцна до 28.01.2024 година.

На почеток

Asset Publisher

Контакти

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакти

Sandra Koljackova

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

sandra.koljackova@kas.de +389 2 3217 075

comment-portlet

Asset Publisher

Asset Publisher