Event

ДЕН НА ЕВРОПА

Одбележување на Денот на Европа

КАС традиционално дава поддршка на иницијативите на Европаското движење на Р. Македонија за одбележување на Денот на Европа. И оваа година по тој повод ќе се одржат бројни манифестации кои имаат цел промовирање на европските вредности во Македонија.

Details

Следниве манифестации во организација на Европското движење на Македонија ќе бидат поддржани од страна на КАС:

Студентска дебата на тема: "Чекајќи за влез во ЕУ: битка за подобри можности на младите наместо замување од земјата" и натпревар во ораторство на тема "Чекајќи долго пред вратата на Европската Унија: каде е клучот?" со учество на студенти од различни универзитети во Македонија / 4 мај 2016 г., Универзитет "Св. Климетн Охридски" - Битола.

Натпревар за најдобар есеј на тема: "Младите од Југо-Западна Европа за просперитет на регионот" и натпревар за најдобра театарска претстава на тема: "Европската Унија во желбите на младите: билет во еден правец за ЕУ" / 8 мај 2016 г., Филозофски факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј" - Скопје.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Битола и Скопје

Контакт

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey (2020) kas

Leiter des Auslandsbüros Kasachstan

johannes.rey@kas.de +7 7172 92 50 31
Контакт

Daniela Popovska

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

daniela.popovska@kas.de +389 2 3217 075