Event

„Kujtesa e një vendi, që harroi të harronte...“

Konrad Adenauer Stiftung në kuadër të tetorit gjerman, prezanton filmin "Kujtesa e një vendi, që harroi të harronte...“

Details

Të kujtosh apo harrosh…? Çfarë është më mirë për një vend, i cili bën pjesë në Evropë dhe ka përjetuar në vitet 1944 – 1991 një nga diktaturat komuniste më të mbrapshta të Evropës? Gjurmët e kësaj kohe janë ende prezente. Të rinjtë shqiptarë dëshirojnë të dinë më shumë rreth saj, të tjerë preferojnë më mirë ta harrojnë atë kohë. Por pjesë e Evropës është edhe kultura e kujtesës.

Studente të Fakultetit për Komunikim dhe Media në Universitetin e Tiranës sjellin në dritë në këtë film aspekte të ndryshme të kulturës së kujtesës në Shqipëri. Filmi u realizua me mbështetjen e Fondacionit Konrad Adenauer.

Një film nga: Erina Laska, Fjona Meça, Juna Çuçka, Preveza Devishllari, Rashela Shehu

Projektin e drejtuan: Dr. Jonila Godole, Mag. Holta Shupo

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Ambasada Gjermane

Kontakt

Dr. Thomas Schrapel

Dr

Direktor des Regionalprogramms Politischer Dialog Südkaukasus

thomas.schrapel@kas.de +995 32 2 459112
+995 32 2 459113
Godole me grupin

Bereitgestellt von

Auslandsbüro Albanien