Workshop

SHKOLLA PRANVERORE EUROPIANE 2019

Shqipëria drejt hyrjes në BE - Quo vadis?

Fondacioni Konrad Adenauer, në partneritet me Qendrën Europiane do të organizojnë raundin e parë të Shkollës Pranverore Europiane, e cila do të zhvillohet në datat 09-12 Maj 2019 në Pogradec.

Details

Shkolla Pranverore Europiane u ofron pjesëmarrësve të saj mundësinë për të diskutuar intensivisht dhe përfituar njohuri mbi qëllimet dhe çështjet aktuale të integrimit europian, në një atmosferë ndërdisiplinore dhe nën drejtimin e ekspertëve vendas dhe të huaj.

Në vitin 2019 priten të merren vendime themelore që do të përcaktojë zhvillimin e mëtejshëm të BE-së. Një ngjarje e madhe  për Shqipërinë është edhe vendimi që pritet të marrin shtetet anëtare të BE-së në lidhje me fillimin të bisedimeve të pranimit. Një tjetër moment kyç janë sigurisht zgjedhjet europiane të majit. Rezultatet e tyre do të kenë një ndikim të rëndësishëm në politikën e ardhshme të Bashkimit Evropian.

Efektet e BREXIT, si edhe rregullat e marrëdhënjeve të ardhshme të Mbretërisë së Bashkuar me BE-në  janë ende të hapura dhe të pazgjidhura.
Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Nehemia Gateway, Pogradec

Kontakt

Klaudja Zerva

Klaudja  Zerva bild

Programmkoordinatorin

Klaudja.Zerva@kas.de +355 4 555 03 79

Bereitgestellt von

Auslandsbüro Albanien