Diskussion

Progresi i Shqiperise ne Axhenden e Konektivitetit

Te marten, me 28 qershor do te prezantohen gjetjet e raportit te monitorimit „Progresi i Shqiperise ne Axhenden e Konektivitetit: Sektoret e Transportit dhe Energjise“

Details

Do te marrin pjese ne kete takim pune z. Edmond Haxhinasto, Minister i Transporteve dhe Infrastruktures, znj. Milva Ekonomi, Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtise dhe Sipermarrjes, Znj. Majlinda Bregu deputete e Kuvendit te Shqiperise dhe Kryetare e Komisionit te Integrimit.

Gjithashtu deputete te CDU ne Bundestagun gjerman do te flasin mbi rolin e Bundestagut ne monitorimin e reformave te ndermarra nga Shqiperia ne rrugen e saj drejt integrimit, ku synimi imediat eshte hapja e negociatave.

Gjetjet e raportit do te prezantohen nga Ardian Hackaj, Drejtor i ShtetiWeb Instituti per Bashkepunim & Zhvillim. Do te jene prezente rreth tavolines se rrumbullaket edhe perfaqesues te trupit diplomatik te vendeve anetare ne BE te akredituara ne Tirane, te Delegaciont te BE, te Kuadrit te Investimeve te Ballkanit Perendimor, si dhe eksperte te sektorit.

Ne baze te gjetjve te prezantura do te diskutohet mbi progresin e arritur ne objektivat e vendosura ne “ Axhenden e Konektivitetit ” ne kuadrin e Procesit te Berlinit vetem nje jave perpara Samitit te Parisit.

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Hotel Xheko Imperial

Bereitgestellt von

Auslandsbüro Albanien