Einzeltitel

Официјалниот претставник на КАС, Даниел Браун во посета на Гостивар

На 15 јули, Официјалниот претставник на КАС, Даниел Браун го посети Гостивар.

Во рамки на оваа посета тој оствари средба со градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари. За време на оваа средба двајцата соговорници разговараа за теми поврзани со локалната самоуправа, проекти реализирани во општината, за продлабочувањето на соработката и за претстојните локални избори.  

Градоначалникот Таравари на Официјалниот претставник на КАС, Даниел Браун му подари плакета со симболот на градот Гостивар. Потоа беа посетени некои од неодамнешните инвестиции во градот, како што се: Шеталиштето на реката Вардар, Средното општинско техничко училиште и Центарот за млади „iCan“.

Во рамки на посетата на Гостивар, Браун оствари средба и со пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ од Гостивар, Дафина Стојаноска. На оваа средба се разговараше за актуелни политички теми во земјата но и во Гостивар. Соговорниците заклучија дека Собранието треба да претставуваат подиум за дијалог на политичките чинители, место каде што ќе се упатуваат издржани критики кон политичките противници со посочување на подобри мерки и решенија, а со цел обезбедување подобра иднина за сите. На средбата се разговараше и за можностите за соработка на локално ниво.

На почеток

Контакти

Daniel Braun

Daniel Braun

Leiter des Auslandsbüros Nordmazedonien und Kosovo

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакти

Davor Pasoski

Ansprechpartner Mazedonien

програмски менаџер

davor.pasoski@kas.de +389 2 3217 075