Seminar
Ausgebucht

Модул 2 - Зајакнување на Училишната заедница на СУГС Орце Николов

Овој пилот проект е имплементиран од Фондацијата Конрад Аденауер и има за цел да ги зајакне капацитетите на учениците во создавање на одржлив модел на училишна заедница кој понатаму ќе може да се реплицира.

Details

Вториот модул од проектот ќе биде симулација каде 20 ученици ќе имаат можност да застапуваат и да лобираат за прашање за кое тие самите се засегнати во рамки на училиштето. За време на симулацијата тие ќе бидат во улоги на претставници на ученици, професори и членови на училишниот одбор.

Претходно, преку проектот беше имплементиран еден модул:

МОДУЛ 1 (22-23 април) - кој беше насочен за младинско учество и младински активизам

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Скопје

Контакт

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey (2020) kas

Leiter des Auslandsbüros Kasachstan

johannes.rey@kas.de +7 7172 92 50 31
Контакт

Sandra Koljackova

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

sandra.koljackova@kas.de +389 2 3217 075