Програма за стипендирање на КАС

Повик за апликации за стипендија 2021

Фондацијата Конрад Аденауер со задоволство ја најавува можноста за доделување стипендии за поддршка на студенти запишани на пост-дипломски студии. Рокот за аплицирање е 26.09.2021.
Mehr erfahren

Официјалниот претставник на КАС, Даниел Браун во посета на Гостивар

На 15 јули, Официјалниот претставник на КАС, Даниел Браун го посети Гостивар.
Mehr erfahren
Три години по потпишувањето на Договорот од Преспа

Грција и Северна Македонија на пат кон нормализација

Во овој извештај, двајцата претставници ги опишуваат резултатите од истражувањето од перспектива на земјата во која се назначени. Во прилог е извештајот на англиски јазик.
Mehr erfahren
Pack, Braun meet Women Union

Даниел Браун и Дорис Пак се сретнаа со претставнички на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ

На 03 јули, Даниел Браун, Официјален претставник на КАС заедно со Дорис Пак, Претседател на ЕНП жени се сретнаа со Жаклина Пешевска, Претседател на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ.

Регионална школа за безбедност 2021

Екстерните актери и нивното влијание на регионалната безбедност и евро-интегративниот процес на регионот Западен Балкан
Mehr erfahren

Стратегијата на Кина за Западен Балкан преку примерот на Црна Гора

Канцеларијата на Фондацијата Конрад Аденауер во Северна Македонија во соработка со Канцеларијата на Фондацијата Конрад Аденауер во Црна Гора организира онлајн-дискусија
Mehr erfahren

Добредојдовте

Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) е германска политичка фондација. Со своите програми и проекти активно придонесува за меѓународната соработка и комуникација. Основните принципи на работата на Фондацијата “Конрад Аденауер” се слободата, правдата и солидарноста. КАС е политичка фондација тесно поврзана со Христијано-демократската унија на Германија(CDU).

Повеќе за нас

Veranstaltungen

септ.

2021

Скопје
5. Македонско-германски форум
30 години независност на Северна Македонија - улогата на Собранието во демократијата

септ.

2021

Скопје
5. Македонско-германски форум
30 години независност на Северна Македонија - улогата на Собранието во демократијата
Mehr erfahren