Asset Publisher

Technische Regierung in Skopje

Auftakt zum Superwahljahr in Nordmazedonien

Das Superwahljahr in Nordmazedonien wurde mit der Vereidigung der technischen Regierung am 28. Januar 2024, welche 100 Tage vor dem Wahltermin gebildet werden musste, eingeläutet.
Mehr erfahren

ИЗБОРОЛОГИЈА - ПОВИК ЗА НАСТАВНИЦИ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

Програма за користење на друштвената игра „Изборологија“ (www.izborologija.mk) за предавање теми поврзани со граѓанинот, државата и политичкиот систем.
Mehr erfahren

Филмска проекција "Конференцијата во Ванзе" (2022)

On 7th November at the Holocaust Memorial Center of the Jews of Macedonia, a screening of the film "The Wannsee Conference" (2022) was held.
Mehr erfahren

Делегација од СР Германија составена од млади членови на ЦДУ во посета на земјата

Во понеделник, 4 септември, делегација на членови на партијата од Христијанско-демократската унија ја посети Канцеларијата на КАС во Скопје со цел да се запознаат со политичката...
Mehr erfahren
ФИЛМ

КОНФЕРЕНЦИЈАТА ВО ВАНЗЕ

Ве покануваме да се пријавите за премиерата на филмот "Конференцијата во Ванзе" која ќе се случи на 24 јануари (вторник) од 19:00 часот во Кинотека на Северна Македонија.
Mehr erfahren

Asset Publisher

Добредојдовте

Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) е германска политичка фондација. Со своите програми и проекти активно придонесува за меѓународната соработка и комуникација. Основните принципи на работата на Фондацијата “Конрад Аденауер” се слободата, правдата и солидарноста. КАС е политичка фондација тесно поврзана со Христијано-демократската унија на Германија(CDU).

Повеќе за нас

Asset Publisher

Asset Publisher

Asset Publisher

Asset Publisher