Diskussion

Натанаел Лимински во официјлна посета на Северна Македонија

30 Години македонско-германски дипломатски односи

Details

Treffen Braun - Liminski

По повод на двегодишниот јубилеј од воспоставеното партнерство на сојузната покраина Северна Рајна-Вестфалија и Северна Македонија во земјата присуствуваше Натанаел Лимински, Министер за сојузни, европски и меѓународни работи и медиуми на германската сојузна покраина Северна Рајна-Вестфалија.

Во рамки на конференцијата “30 Години македонско-германски дипломатски односи: Билатерална соработка и партнерство со Северна Рајна Вестфалија”, во организација на Претседателскиот центар за политичко образование ПЦПО, иницијатива поддржана и од страна на КАС, Официјалниот претставник на КАС Даниел Браун оствари средба со министерот Натанаел Лимински.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen