Seminar
Ausgebucht

Политичка академија 2022

Стратегија и визија во време на криза

КАС во соработка со ПИАЦ „Љубиша Георгиевски“ ја организира овогодишната Политичка академија на тема „Стратегија и визија во време на криза“ со учество на највисокото раководство на ВМРО-ДПМНЕ.

Details

Political Academy 2022
Political Academy 2022

Настанот претставува продолжение на континуираната поддршка кон градење одржлив развој во државата, креирање стратегии и визионирање на идните политики, особено во време на криза.

Тридневниот настан особено ќе се осврне на теми од сериозно значење за граѓаните и тоа во однос на предизвиците и состојбите во енергетиката, состојбите во Европската унија и прашањето на проширувањето, макроекономските перспективи на македонската економија, услови и можности за инвестирање во период на нестабилност, модели за успешно водење на општините, како и улогата на Собранието во време на криза.

Во рамки на официјалното отворање на Политичката академија свои обраќања ќе имаат Даниел Браун, Официјален претставник на Фондацијата Конрад Аденауер; Патрик Фолер, Секретар за меѓународни односи на Европската народна партија; како и Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Ohrid

Локација

Publikation

Политичка академија 2022: Стратегија и визија во време на криза
Прочитај повеќе
Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Davor Pasoski

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

davor.pasoski@kas.de +389 2 3217 075