Seminar
Ausgebucht

Регионална Летна Школа 2022

Општество и религија: Етнички групи, Идентитет и Национализам

Фондацијата Конрад Аденауер во блиска соработка со Центарот за Европски студии Вилфрид Мартенс од Брисел ја организираат регионалната летна школа "Општество и религија: Етнички групи, Идентитет и Национализам". Настанот ќе се одржи во периодот од 23.-26. август 2022 во Скопје.

Details

REGIONAL SUMMER SCHOOL 2022
REGIONAL SUMMER SCHOOL 2022

Летната школа ќе обедини учесници од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грција, Косово, Северна Македонија, Словенија, Србија, Хрватска и Црна Гора со цел да се вклулат во дијалог на теми како етничка припадност, идентитет и националност со користење на мултидисциплинарен пристап, од кино и театар до академски предавања и работилници.

Настанот ќе биде отворен на 23 август со видео обраќање на Даниел Браун, Официјален претставник на Фондацијата Конрад Аденауер и обраќање на Катерина Јакимовска, Виш офицер за настани од Центарот за Европски студии Вилфрид Мартенс.

Подоцна, за време на отворањето, следи проекција на документарниот филм "Поделено општество: Паралелно известување за еден воен конфликт" и дискусија со Харалд Шенкер, Директор на Форум ЗФД. Повеќе информации за активностите кои што следат во наредните денови можете да најдете во програмата во прилог.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Skopje
1000
North Macedonia

Локација

Publikation

Регионална Летна Школа 2022: Општество и Религија: Етнички групи, Идентитет и Национализам
Прочитај повеќе
Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Robert Janev

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

robert.janev@kas.de +389 2 3217 075