Diskussion

Војната во Украина и надворешно-политичките предизвици за ЕУ и Западен Балкан

Онлајн настан

На 10 март со почеток во 19:30 часот во организација на Фондацијата Конрад Аденауер ќе се одржи онлајн-дискусија на тема "Војната во Украина и надворешно-политичките предизвици за ЕУ и Западен Балкан".

Details

The war in Ukraine - KAS - WEB final

Настанот ќе го отвори директорот на канцеларијата на фондацијата Конрад Аденаур во Скопје Даниел Браун, а свое излагање на темата ќе имаат Петер Бајер, Пратеник во Германскиот Бундестаг на ЦДУ, кој воедно е специјален известувач за трансатлантски односи и регионот Западен Балкан на пратеничката група ЦДУ/ЦСУ, Никола Попоски, поранешен министер за надворешни работи, како и  д-р Андре Хертел, истражувач при Германскиот институт за меѓународна политика и безбедност. 

Дискусијата ќе ја модерира д-р Ненад Марковиќ, Член на советот за безбедност на Република Северна Македонија.

Настанот ќе се одржи на 10 март  (четврток) со почеток во 19:30 часот преку ZOOM-платформата.  

Работен јазик на настанот ќе биде англиски.

Вашето учество на настанот можете да го регистрирате на следниот линк. 

На почеток

Zum Kalender hinzufügen
Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Daniela Popovska

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

daniela.popovska@kas.de +389 2 3217 075