Seminar
Ausgebucht

Визии и желби за Европа

ТРЕНИНГ СИМУЛАЦИЈА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРИСТАПУВАЊЕ ВО ЕУ

Фондацијата Конрад Аденауер во партнерство со Вилфрид Мартенс Центарот за Европски Студии и ЦИВИК институтот ќе ја организираат 4-та по ред тренинг симулација "Визии и желби за Европа" во 2016 година.

Details

Целта на тренинг симулацијата е да се појасни институционалниот дизајн на ЕУ со своите специфични процеси на донесување одлуки и различни интереси и позиции во амбициозниот проект на проширување на ЕУ. Низ целата симулација учениците ќе имаат можност да го почуствуваат процесот на донесување на одлуки и преговарање во текот на проширување на ЕУ и со самото тоа да направат свој модел за иднината на Европа.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

СОУ „Методи Митевски Брицо„ Делчево

Контакт

Johannes D. Rey

Johannes D. Rey (2020) kas

Leiter des Auslandsbüros Kasachstan

johannes.rey@kas.de +7 7172 92 50 31
Контакт

Sandra Koljackova

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

sandra.koljackova@kas.de +389 2 3217 075