Event
Ausgebucht

Младинска политичка академија

Западен Балкан во контекст на актуелните безбедносни и економски предизвици по руската агресија на Украина

КАС во соработка со Унијата на Млади Сили (УМС) на ВМРО-ДПМНЕ и Европските Демократски Студенти (ЕДС) од 01 до 04 декември во Скопје ja организираат Младинска политичка академија на тема „Западен Балкан во контекст на актуелните безбедносни и економски предизвици по руската агресија на Украина“.

Details

Youth Political Academy
Youth Political Academy

Повеќе од 40 млади политичари од 25 земји ќе дискутираат и дебатираат на особено важни и актуелни теми кои пред сѐ се однесуваат на моменталните безбедносни и економски предизвици во регионот предизвикани од Руската агресија на Украина.

Во рамки на Младинска политичка академија ќе се одржи и средба на Советот на ЕДС (EDS Council Meeting), на која УМС со поддршка на КАС беше домаќин и во 2015 и 2017 година.

На овој настан покрај голем број на експерти, актуелни и поранешни политичари свои обраќања ќе имаат и Даниел Браун, Официјален претставник на КАС; Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ; Бепе Галеа, Претседател на ЕДС.

На почеток

Zum Kalender hinzufügen

Veranstaltungsort

Skopje
1000
North Macedonia

Локација

Publikation

Младинска политичка академија: Западен Балкан во контекст на актуелните безбедносни и економски предизвици по руската агресија на Украина
Прочитај повеќе
Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Davor Pasoski

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

davor.pasoski@kas.de +389 2 3217 075