Veranstaltungsberichte

ARE YOU(TH) IN? ПЕРСПЕКТИВИ, ИДЕИ И НАСОКИ

Формирање на КАС мрежа на стипендисти

Од 31 август до 2 септември во Охрид се одржа семинарот на кој учество земаа актуелни и поранешни стипендисти од Македонија и Косово.

Целта на настанот беше да се постават основите за функционирање на КАС мрежата на стипендисти како тело кое ќе спроведува активности и ќе придонесува за заедницата.

Стиндистите на КАС имаа можност да дискутираат за вредностите, целите, структурата и активностите на идната мрежа.

Исто така тие имаа интерактивна дискусија со 4 претставници на германскиот Бундестаг при што разговараа за перспективите на младите во регионот.

На почеток

.