Veranstaltungsberichte

СОВРЕМЕНИТЕ НАРОДНИ ПАРТИИ НАСПРОТИ ПОПУЛИЗМОТ

Овој настан се одржа во Каварадци од 4 до 6 мај како продолжение на Тренингот за тренери на млади политичари и професионалци кој се одржа во Брисел во период од 20 до 24 март.

На него присуствуваа млади политичири кои имаа можност да учествуваа во дискусии и предавања на актуелни теми поврзани со:

Женскиот активизам во современите народни партии, Европската народна партија (ЕПП) и Европа пред изборите за Европскиот парламент 2019, Трендовите во проширувањето на ЕУ како и Современи народни партии: Конзервативните vs национал популистичките вредности.

Настанот беше организиран од фондацијата Конрад Аденаеуер и Вилфред Мартенс Центарот за Европски Студии.

На почеток

.