Länderberichte

Официјалниот претставник на КАС Даниел Браун оствари средба со Н.Е. Претседателот Стево Пендаровски

На средбата која се одржи на 26 јануари се дискутираше актуелната политичка ситуација, европските перспективи на земјата, претстојниот попис на населението, како и соработката во рамки на Претседателскиот центар за политичко образование – ПЦПО.

Во контекст на неодамна одбележаниот јубилеј 20 години Фондацијата Конрад Аденауер во Република Северна Македонија, Даниел Браун ги изрази заложбите на КАС за продолжување на соработката со сите релевантни демократски чинители во земјата во насока на поддршка на процесот на демократизација и интеграција на земјата.

На почеток

Über diese Reihe

Фондацијата Конрад Аденауер има свои претставништва во околу 80 земји на пет континтенти. Официјалните претставници на фондацијата можат непосредно од земјите каде што делуваат да известуваат за актуелните случувања и долгорочните текови. „Извештаите од земјата” им нудат на корисниците на вебстраната на фондацијата Конрад Аденауер екслузивни анализи, позадински информации и проценки на состојбите.