Einzeltitel

Државна посета на германскиот сојузен претседател Франк-Валтер Штајнмајер

Средба со млади политички и општествено активни луѓе

Во рамки на својата дводневната државна посета, германскиот сојузен претседател Франк-Валтер Штајнмајер заедно со македонскиот претседател Стево Пендаровски ја посети и Претседателската школа за политики, која е поддржана од фондацијата Конрад Аденауер и други партнери во земјата. За време на средбата двајцата претседатели имаа можност да разменат мислења со млади луѓе кои се политички и општествено активни. Во оваа прилика официјалниот претставник на фондацијата Конрад Аденауер во Северна Македонија, Даниел Браун, се сретна со претседателот на СР Германија Штајнмајер.

На почеток