Asset Publisher

Einzeltitel

Прирачник за претседателски избори во Република Северна Македонија 2024 година

Прво издание

Традиционално почнувајќи од 2013 година, секоја изборна година, претставништвото на фондацијата Конрад Аденауер во Скопје (КАС) и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје (ИДСЦС) подготвуваат прирачник за изборните процеси во земјата.

Asset Publisher

Седмите претседателски избори во Република Северна Македонија ќе се одржат на 24 април 2024 година. За функцијата Претседател на Република Северна Македонија ќе се натпреваруваат 7 кандидати.

Прирачникот дава преглед за претседателските избори 2024 година, како и за историјата на претседателските избори во земјата, изборниот систем и за учесниците на претседателските избори.

По завршувањето на изборите ќе се подготви второ, дополнето, издание на овој Прирачник во кое ќе бидат вклучени резултатите, како и информации за кампањата и изборниот процес во целина.

Прирачникот е достапно на македонски, албански и англиски јазик.

Сите претходно подготвени прирачници за претседателски, парламентарни и локални избори можете да ги најдете на веб страната http://izbornaarhiva.mk/Изразуваме благодарност до Програмата за поддршка на изборите на Швајцарската соработка во Северна Македонија, имплементирана од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), за поддршката и соработката во подготовката на оваа публикација.

На почеток

Asset Publisher

Контакти

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакти

Davor Pasoski

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

davor.pasoski@kas.de +389 2 3217 075

comment-portlet

Asset Publisher