Einzeltitel

МУЛТИРЕЛИГИСКИ КАЛЕНДАР 2022

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со петте верски заедници во Република Северна Македонија го објавува Мултирелигискиот Календар 2022.
Multireligious Calendar 2022 herunterladen

Календарот ги вклучува позначајните верски празници од секоја од петте верски заедници: Македонската Православна Црква, Исламската Верска Заедница, Католичката Црква, Евангелско-методистичката Црква и Еврејската Заедница.

Овој календар традиционално се издава од страна на фондацијата Конрад Аденауер во блиска соработка со петте верски заедници од 2011 година.

Оваа година календарот има нов дизајн и е збогатен со фотографии од верски објекти од регионот на Битола и Прилеп како и типични верски пораки со објаснувања за значењето, традицијата и празнувањето на одредени верски празници.

На почеток