Einzeltitel

МУЛТИРЕЛИГИСКИ КАЛЕНДАР 2023

Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со петте верски заедници во Република Северна Македонија го објавува Мултирелигискиот Календар 2023.

Календарот ги вклучува позначајните верски празници од секоја од петте верски заедници: Македонската Православна Црква, Исламската Верска Заедница, Католичката Црква, Евангелско-методистичката Црква и Еврејската Заедница.

Овој календар традиционално се издава од страна на фондацијата Конрад Аденауер во блиска соработка со петте верски заедници од 2011 година.

Оваа година календарот има нов дизајн и е збогатен со фотографии од верски објекти од регионот на Велес, Кавадарци, Неготино и Гевгелија како и типични верски пораки со објаснувања за значењето, традицијата и празнувањето на одредени верски празници.

На почеток

Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Robert Janev

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

robert.janev@kas.de +389 2 3217 075