Einzeltitel

Политичка мисла бр.65

Фондацијата Конрад Аденауер и Институтот за демократија "Societas Civilis"-Скопје би сакале да ви го претстават 65-тото издание на списанието Политичка мисла.

Mеѓународниот уредувачки одбор се обиде да направи избор на текстови што се надеваме ќе наиде на Ваш интерес. Во текстовите авторите се обидуваат да одговорат на многу комплексни прашања како:

  • Што значи војната на Русија против Украина за европската економија?
  • “L’Europa non e lontana”?
  • Три децении надворешна и одбранбена политика: македонски лекции
  • Како пописот на населението влијае на трансферите на ДДВ од централната влада до локалните административни единици во Северна Македонија?
  • Каква е улогата на легитимитетот на пратениците во градење на демократијата?

Ви посакуваме пријатна лектира!

На почеток

Контакт

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакт

Sandra Koljackova

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

sandra.koljackova@kas.de +389 2 3217 075