Asset Publisher

Veranstaltungsberichte

Обука за личен маркетинг за актуелните КАС стипендисти

На 21 декември 2022 Фондацијата Конрад Аденауер спроведе обука за личен маркетинг наменета за актуелните КАС стипендисти, со цел поддршка и унапредување на нивните компетенции и персоналните вештини во насока на подобра и поквалитетна себе-промоција.

Asset Publisher

Личниот маркетинг подразбира себепромовирање, самопромовирање на сопствените настани, достигнувања, победи, па дури и на сопствените порази, проблеми и научени лекции. Целта на себепромоцијата е да се зголеми персоналната видливост пред другите, а со тоа и да се зголеми можноста за вработување, унапредување и сл. Личниот бренд претставува самопромовирање на силните страни и на посебностите пред одредена целна група.

Обуката имаше за цел развивање и унапредување на вештини за успешно себепретставување, успешно менаџирање со личните квалитети но и слабости, препознавање на персоналната уникатност, посебноста на личниот бренд, како и совладување на техники за успешно самопромовирање.

Учесниците на обуката имаа можност за се запознаат со повеќе техники на самопретставување, градење личен и виртуелен бренд, како и да ги применат совладаните вештини преку практични вежби и симулации.
Обуката ја спроведе др. Даниела Карадаков, професор во наставната област Менаџмент на човечки ресурси на Бизнис академија Смилевски БАС, Скопје.

По обуката следуваше предновогодишно дружење со нашата КАС алумни мрежа. Беше огромно задоволство на едно место да се видат стипендисти од повеќе генерации!

На почеток

Asset Publisher

Контакти

Daniel Braun

Daniel Braun

Официјален претставник на канцеларијата за Северна Македонија и Косово

daniel.braun@kas.de +389 (2) 3217075 +389 (2) 3217076
Контакти

Daniela Popovska

Ansprechpartner Mazedonien

Програмски менаџер

daniela.popovska@kas.de +389 2 3217 075

comment-portlet

Asset Publisher

Asset Publisher