Asset Publisher

Informacione mbi vendin

UJAMAA: Past and Present

The concept of Ujamaa and its impact on postcolonial Tanzania

This article aims at promoting an understanding of the concept of Ujamaa in its key ideas and of its relevance as a policy that still has an impact on postcolonial Tanzania. Using Julius Nyerere’s essay „Ujamaa - the Basis for African Socialism“ (1962) as a starting point, this article seeks to explore Ujamaa’s multifaceted meanings and realities, addressing the Arusha Declaration (1967) and the beginnings of a villagization program. It furthermore aims at critically reflecting on the role and portrayal of Julius Nyerere concerning Ujamaa.

Asset Publisher

personi i kontaktit

Tilmann Feltes

Tilmann Feltes Portrait

Leiter des Auslandsbüros Tansania und Projektleiter des EU-Projekts "Together for Peace"

tilmann.feltes@kas.de +255 22 2153174

comment-portlet

Asset Publisher

për këtë seri

Fondacioni-Konrad-Adenauer është prezent me zyrat e tij në rreth 80 vende në pesë kontinente. Përfaqësuesit e huaj në vend mund të raportojnë direkt për ngjarjet aktuale dhe zhvillimet afatgjata në vendin e tyre të punës . Në " Raportet e vendit " ata u ofrojnë përdoruesve të faqes së internetit të Fondacionit- Konrad-Adenauer ekskluzivisht analiza, informacione dhe vlerësime.